úterý 22. července 2014

Technologicky nejvyspělejší tepelná čerpadla

Technologicky nejvyspělejší tepelná čerpadla

Již více než 85 let přichází inovativní společnost Mitsubishi Electric s novými moderními standardy nejen v oblasti tepelných čerpadel.

nejvyspělejší tepelná čerpadla

Zubadan Inverter – New Generation – nejvyspělejší a nejprodávanější tepelné čerpadlo

Výrobce Mitsubishi Electric disponuje velmi rozsáhlou nabídkou tepelných čerpadel typu vzduch/voda (na našem trhu pravděpodobně nejrozsáhlejší nabídkou). Jejich nabídka pokrývá rozsah ropných výkonů od 4 kW až do 400 kW a obsahuje mimo jiné nejprodávanější a v současné době technologicky nejvyspělejší tepelné čerpadlo Zubadan Inverter – New Generation.

V čem je Zubadan Inverter – New Generation výjimečné

Efektivnějšího provozu tepelných čerpadel dosáhla společnost Mitsubishi Electric použitím nových typů kompresorů a optimalizací výparníků. Díky speciálnímu zásobníku chladiva, který slouží k podchlazení chladiva, a dvou elektronicky individuálně řízených expanzních ventilů, pracují jednotky za každého provozního stavu. Prostřednictvím ekologického chladiva R410 A  a elektronicky řízeného odtávání, zajišťují tepelná čerpadla Zubadan Inverter – New Generation trvale optimální výkon. Speciálně upravené lopatky ventilátorů dopomohly ke snížení maximální hladiny akustického tlaku. Spolu s možností dlouhého vedení chladiva a současně velmi malé hmotnosti, umožňují tepelná čerpadla Zubadan Inverter velmi snadné umístění v okolí vytápěného objektu. Bez nutnosti použití jakéhokoli elektrického dohřevu získáte díky tepelnému čerpadlu Zubadan Inverter – New Generation výstupní teplotu vody až 60°C a to i při venkovních teplotách od -20°C. Nové venkovní jednotky tepelných čerpadel Zubadan Inverter – New Generation s označením PUHZ-SW nabízejí ještě více energeticky úsporný provoz než doposud. Tato moderní tepelná čerpadla dosahují energetické třídy A+/A++. Jejich topný faktor (COP) dosahuje hodnoty až 4,8 při podmínkách A7/W35.

tepelná čerpadla zubadan

Rozsah topných výkonů tepelného čerpadla

Rozsah topných výkonů tepelného čerpadla Zubadan Inverter – New Generation při podmínkách A2/W35 je velmi široký, konkrétně od 4 kW do 19 kW. Tepelné čerpadlo Zubadan Inverter – New Generation je ideální pro menší rodinné, nízkoenergetické a pasivní domy.

9 komentářů:

  1. Já si myslím, že topení s tepelným čerpadlem je nejlepší. Sice je počáteční investice vysoká, ale za pár let se vrátí, takže se to rozhodně vyplatí. My jsme do toho šli a rozhodně toho nelitujeme. Bydlíme v Pardubicích, takže jsme hledali tepelná čerpadla Pardubice , abychom si pro něj nemuseli nikam daleko jezdit.

    OdpovědětVymazat
  2. I já jsem moc ráda, jako tady paní Tynka, že už máme takový výběr tepelného čerpadla za sebou a už nemusíme vůbec nic dál řešit... Sice to byla opravdová fuška, ale nic, co by se nedalo zvládnout :-) Objednali jsme ho vloni v létě z těchto stránek a letošní zima je s ním daleko pohodlnější než ta loňská, kdy jsem musel chodit přikládat do krbových kamen :-) .

    OdpovědětVymazat
  3. Takové tepelné čerpadlo je sice skvělá věc, ale bohužel je to neskutečně drahá záležitost. Je ale pravda, že ta investice se člověku za nějakou dobu vrátí. Já místo tepelného čerpadla teda ještě uvažuji nad tím, že bych pořídil krbová kamna. Je s tím sice trochu víc práce, ale ta úspora je u nich taky znát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S těmi krbovými kamny s vámi určitě souhlasím. My nad nimi teď taky přemýšlíme. Jen nás od toho trochu odrazují dodatečné náklady. Společně s novými kamny bychom totiž museli nejspíš koupit i nový komín. Manžel to zjišťoval a oprava toho stávajícího, který máme by se prý nevyplatila, takže to chce nový.

      Vymazat
    2. Bohužel i pro nás je tepelné čerpadlo v současnosti finančně nedosažitelné. Právě z tohoto důvodu teď hodně uvažujeme nad pořízením nějaké krbové vložky. Nad krbovými kamny jsme taky přemýšleli, ale myslím si, že v našem případě by byla krbová vložka lepší volbou. Mně se například velice líbí ty, co mají tady tady. Zkuste mrknout. :)

      Vymazat
  4. Jako takové čerpadlo, které má skutečně dobrý výkon, vytopí domácnost a ještě za dobrou cenu, bych docela bral. My teda máme už vybavení do domácnosti vybrané a objednané, ale nikdy není pozdě na to to změnit nebo vrátit. Když dneska můžete vrátit všechno do čtrnácti dnů, tak je to fakt pohodička a vyplatí se hodně přemýšlet a zkoušet. ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. S manželem jsme také investovali do tepelného čerpadla, jelikož chceme mít nízkoenergetický dům, a tak máme na střeše solární panely. Pro jistotu máme také funkční komín, aby bylo možné topit dřevem, kdyby náhodou vypadl elektrický proud. Proto jsme si nechali postavit jednoprůdochové komíny, který nám již několikrát pomohl, aby nám nebyla zima.

    OdpovědětVymazat
  6. Mně se třeba tepelná čerpadla moc líbí. Hodně jsem si o nich v poslední době četl na různých odborných webech a zjistil jsem, že pokud jde o úsporné vytápění, tak se v současné době jedná o jednu z nejlepších možností. Je sice pravda, že ta počáteční investice je celkem vysoká. To se ale rychle vrátí na tom, co člověk ušetří.

    OdpovědětVymazat
  7. My jsme si objednali tepelné čerpadlo, ale musíme počkat až do příštího roku, jelikož pro veliký zájem je momentálně nedostupné. Proto pomalu pokračujeme s rekonstrukcí našeho domu, aby bylo vše připravené na jeho instalaci. Minulý týden jsme natáhli do všech místností vnitřní termoizolační stěrka, po které se bude připravovat topení do podlahy.

    OdpovědětVymazat