čtvrtek 4. prosince 2014

Broušení parket: Hledání ztraceného lesku

Broušení parket: Hledání ztraceného lesku

Naše společnost Plancher nabízí profesionální broušení parket. Zašlé parkety vybrousíme, vrátíme jim jejich ztracený lesk a majestát. Broušení parket probíhá technikem, který k práci přistupuje s profesionalitou. Vybroušené parkety natře vhodným lakem. Je možnost pronajmout si i brusku a broušení parket si udělat sám. Pronájem je nabízen ve dvou variantách. Pronajatou brusku k vám dovezeme v 8:30 a druhý den ve stejný čas si ji vyzvedneme. Druhou variantou je pronájem brusky na víkend. V pátek v 8:30 k vám bude dovezena bruska a vyzvednuta bude v pondělí ve stejný čas.


Více druhů brusek a brusný materiál

Bruska na broušení parket ovšem není jen jednoho druhu. Nabízíme pronájem tří druhů. Podlahovou, okrajovou a rotační. Převážně s podlahovou a rotační by se broušení parket u zdí a v rozích stalo noční můrou. Proto je potřeba poradit se důkladně s technikem. Samotné broušení parket není nijak technicky náročné. Každá bruska spotřebovává tak zvané brusivo, které je potřeba často vyměňovat. Je těžké odhadnout, kolik brusiva se při broušení parket vypotřebuje, proto poskytujeme zákazníkům větší množství brusiva oproti kauci a při vracení brusky přesně vypočteme, kolik bylo brusiva vypotřebováno.

Renovace 30 let starých parket
Renovace 30 let starých parket


Po vybroušení parket…

Po vybroušení parket je potřeba ošetřit podlahu speciálním lakem. Na výběr je matný nebo lesklý. Záleží zcela na vás, který si vyberete. Nátěr laku musí probíhat směrem ke dveřím, abyste po nátěru nezjistili, že jste se v pomalu tuhnoucím laku uvěznili. Po zaschnutí laku jsou parkety hotové. Broušení parket je nutné jednou za čas provést. Proto, jestliže máte ve svém bydlišti parketovou podlahu, nezapomínejte na plánování jejich výbrusu. Zanedbané parkety jsou na pohled nevzhledné a nejsou dobrou vizitkou.  Kvalitně vybroušené parkety vydrží velmi dlouho.




5 komentářů:

  1. Tak přesně toto by naše parkety potřebovaly také. Bydlíme totiž ve starším bytě a je vidět, že předchozí nájemníci se o parkety moc nestarali. Část podlahy u nás zakrývají kusové koberce, ale stejně se asi dřív nebo později prostě nevyhnu tomu, abych parkety obrousil a vrátil jim jejich původní krásu.

    OdpovědětVymazat
  2. My jsme si nechali dát u nás doma broušené parkety zhruba před třemi lety a zatím nelitujeme. Je to sice trošku náročnější na údržbu, ale není to zas nic hrozného. Nejsme zrovna fandové koberců, takže namísto nich jsme si koupili raději ovčí kožešiny, které dávají interiéru zajímavější design.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím, já jsem se na to dívala, jak se to celý dělá a zjistila jsem, že to je docela náročný na údržbu. Mně se moc líbí, ale ten lesk se může rychle ztratit. Takže teď mě zajímá, jak to řešíte vy? Máte nějaký triky nebo voláte nějakého mistra na parkety?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, zcela chápu vaše potíže se ztrátou lesku parket. Je to běžný problém u starších podlah a určitě je nejlepší se vždycky obrátit na odborníka. Co se týká nového nádobí, tak vám doporučuji se podívat na stránky zgastro.cz. Tam najdete kvalitní titanové nádobí, ve kterém se perfektně vaří. Já ho mám už půl roku a nemůžu si ho vynachválit.

      Vymazat
    2. Zdravím, rozumím vašim starostem s parketami. Pokud jde o vaření a vybavení kuchyně, tak je důležité vybrat si kvalitní nádobí, ve kterém se vám bude perfektně vařit. Souhlasím s tím, že na stránkách zgastro.cz najdete kvalitní titanové nádobí. Tohle nádobí má mnoho výhod, a tou hlavní je, že se v něm nic nepřipálí.

      Vymazat